Vi bruger cookies til at personalisere indhold og annoncer, byde på sociale netværk funktioner og til analyse af trafik. Derudover giver vi partnere for sociale netværk, reklamer og analysepartnere information om hvordan du bruger vores hjemmeside. Hvis du ønsker at fortsætte med brug af vores hjemmeside, giver du samtykke til vores cookies.

Spar ikke på din sikkerhed

Hvad er de vigtigste spørgsmål, når du skal købe nye dæk?

Dækbranchen fortæller, at selvom prisen er vigtig, kan det være dyrt på lang sigt at købe billige mærker eller delvist slidte dæk. Det kan også medføre, at du ikke har det bedste vejgreb i vådt vejr.

Før du begynder din søgen efter et nyt sæt dæk, så stil dig selv disse 5 simple spørgsmål:

1. Får du god værdi for pengene? De fleste tænker straks på pris, og som med det meste andet, hænger pris og kvalitet sammen. Som det er tilfældet med biler, varierer priserne efter mærke. Du bør altid sørge for, at du køber et produkt, der passer til dit behov og giver dig valuta for pengene. Det samme gælder for dæk.


    2. Er kvaliteten god? Et godt dæk koster under 100 kr. ekstra, men holder til gengæld 30.000 km. Med et dæk af dårligere kvalitet, sparer du de 100 kr. ved købet, men til gengæld holder dækket kun omkring 10.000 km., før det skal udskiftes.

    3. Hvor højt er støjniveauet? Hvis du kører langt til arbejde dagligt kan den konstante brummen fra dæk med et højt støjniveau let blive meget irriterende og distraherende for både fører og passagerer. Check altid støjniveauet på EU-labelen.

    4. Har dækket en god brændstoføkonomi? Dæk af dårlig kvalitet giver større friktion mod vejen. Det betyder, at din bils motor skal arbejde hårdere for at køre den samme distance. En motor der arbejder hårdere, bruger mere brændstof, hvilket betyder, at du skal forbi tankstationen oftere.

    5. Stopper det, når det skal? Bremselængden er væsentligt forringet på dæk af dårlig kvalitet, selv hvis dækmønstret har den påkrævede dybde. Vi har alle oplevet behov for at bremse pludseligt under kørslen. Med et godt dæk kan du være sikker på at stoppe, når du skal.

    Nu kender du de fem vigtigste spørgsmål, du bør stille dig selv, næste gang du skal købe nye dæk. Når det bliver tid til nye dæk, er Giga-daek.dk et godt sted at starte.